27 Ağustos 2018 Pazartesi

Akıllı Tarım ve Biz


TARIM DRONE’LARINI KEŞFETMEK

Profert Gübre Akıllı Tarım

Tarım drone teknolojisi son birkaç yıldır gelişiyor ve drone’ların tarımdaki faydaları çiftçiler için daha belirgin hale geliyor. Bununla birlikte tarımdaki drone uygulamaları haritalama, ölçülendirme, kırpma ve püskürtme işlemlerini yapacak kadar genişleme kaydetti.

Hassas Tarım


Hassas tarım, çiftçilerin su ve gübre gibi girdilerin verimliliğini sağlamak ve verimliliği, kaliteyi ve verimi en üst düzeye çıkarmak için mahsulleri yönetme biçimini ifade eder.
Drone’lar çiftçinin arazisinin zemin seviyesinde görünmeyen problemlerini belirlemek, hızla taramak için kullanılması amaçlanırken aynı zamanda mahsul ve hayvancılık koşullarını da havadan izleme imkânı sağlar. Örneğin, çiftçi zaman atlamalı drone fotoğrafçılığı aracılığıyla ürününün düzgün sulanıp, sulanmadığını görebilir.

Haritalama

Profert Gübre Akıllı Tarım

Mahsulleri haritalamak veya ekim araştırması yapmak için drone kullanma süreci oldukça basittir. Birçok yeni tarım uçakları ve drone’lar, kullanıcının kapsayacağı alanın etrafında çizilmesini sağlayan uçuş planlama yazılımı ile donatılmıştır. Ardından, yazılım otomatikleştirilmiş bir uçuş hattı yapar ve bazı durumlarda kamera çekimlerini hazırlar. Drone uçarken, otomatik olarak yerleşik kameralar ve dâhili kamera kullanarak fotoğraf çeker ve her çekimi ne zaman kullanacağını belirlemek için GPS kullanır.

Püskürtme



Profert Gübre Akıllı Tarım
Bu gibi dronlar, mahsulleri geleneksel traktöre göre çok daha hassas püskürtme yeteneğine sahiptir. Bitkilere manuel olarak püskürtmek zorunda kalacak olan işçi maliyetlerini ve böcek ilaçlarını azaltmaya yardımcı olur.

Profert Gübre olarak arazi parsellerinizi Dron ile kontrol edebiliyoruz.
Profert Gübre Akıllı Tarım Arpa Parseli Drone Kullanımı

0 yorum:

Yorum Gönder