6 Ağustos 2018 Pazartesi

İsrafın Önünü Almazsak Beklenen Hazin Son!

İsrafın Önünü Almazsak Beklenen Son Hazin!

Ürettiğimiz gıdaların üçte biri ya kayboluyor ya da israf ediliyor. 2020'de bu oranın yüzde 40'a varması bekleniyor. Avrupa'da her yıl 88 milyon ton gıda israf ediliyor, bunun yüzde 53'ü evlerde. Bu durum karşısında çözüm, gıda israfına son vermemiz.
Profert Gübre İsrafın Sonu Beklenen Son

Dünyadaki hızlı nüfus artışı gözetildiğinde, halihazırda 7,5 milyar civarında olan nüfusa 2050 yılında yaklaşık 2.3 milyar insan daha katılacak. Bu durum, küresel gıda üretiminde ortalama yüzde 60-70'lik bir artışın gerçekleşmesi demek. Buna karşın, ekilebilir tarım arazileri ise hızla azalıyor. İnsanlığı tehdit eden bu durum karşısında çözüm, gıda israfına son vermemiz.
Profert Gübre İsrafın Sonu Beklenen Son

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonunun (TGDF) açıklamasına göre ülkemizde israfın boyutu yıllık 214 milyar liraya ulaşıyor. Türkiye'de her yıl üretilen 49 milyon ton meyve ve sebzenin yüzde 25 ila 40'ı üretim, dağıtım ya da tüketim aşamasında kaybediliyor. TGDF, ekmekte de ciddi bir israfın yaşandığına dikkat çekiyor. Türkiye'de günde 4,9 ekmek, yılda 1,7 milyar ekmek çöpe atılıyor. Bu rakam, İzmir'in nüfusuna yakın…
Profert Gübre İsrafın Sonu Beklenen Son
İşte böyle bir ortamda israfı azaltmaya yönelik çalışmalar da yoğun bir şekilde sürdürülüyor… Örneğin, geçtiğimiz yıllarda Fransa, marketlerin gıda maddelerini çöpe atmalarını yasakladı. Raf ömrünün bitmesine az zaman kalan ürünlerin gıda bankaları vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılması mecburiyetini getirdi.
Profert Gübre İsrafın Sonu Beklenen Son



0 yorum:

Yorum Gönder