İsrafın Önünü Almazsak Beklenen Son Hazin!
Ürettiğimiz gıdaların üçte biri ya kayboluyor ya da israf ediliyor. 2020'de bu oranın yüzde 40'a varması bekleniyor. Avrupa'da her yıl 88 milyon ton gıda israf ediliyor, bunun yüzde 53'ü evlerde. Bu durum karşısında çözüm, gıda israfına son vermemiz.Dünyadaki hızlı nüfus artışı gözetildiğinde, halihazırda 7,5 milyar civarında olan nüfusa 2050 yılında yaklaşık 2.3 milyar insan daha katılacak. Bu durum, küresel gıda üretiminde ortalama yüzde 60-70'lik bir artışın gerçekleşmesi demek. Buna karşın, ekilebilir tarım arazileri ise hızla azalıyor. İnsanlığı tehdit eden bu durum karşısında çözüm, gıda israfına son vermemiz.
İşte böyle bir ortamda israfı azaltmaya yönelik çalışmalar da yoğun bir şekilde sürdürülüyor… Örneğin, geçtiğimiz yıllarda Fransa, marketlerin gıda maddelerini çöpe atmalarını yasakladı. Raf ömrünün bitmesine az zaman kalan ürünlerin gıda bankaları vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılması mecburiyetini getirdi.
0 yorum:
Yorum Gönder